Sponsor

Три причини за болки в тестисите


При появта на болка в тестисите много мъже отказват да потърсят адекватна медицинска помощ, а се надяват, че неразположението ще премине само.
Вижте кои са едни от най-често срещаните причини за болезненост в областта на тестисите:

Торзия
Торзията или усукването на тестисите представлява състояние, при което семенната връв се преплита, лишавайки единия тестис от кръвоснабдяване. Болката при подобни случаи е наистина силна, като освен засегнатият тестис, болезнен понякога е и другият.
Когато болката продължи за дълъг период от време, задължително трябва да се потърси помощ от медицинско лице, тъй като продължителната липса на кръвоснабдяване може да се окаже фатална.
Лечението на подобно състояние се извършва посредст о хирургическа интервенция, която да възстанови оросяване в областта на засегнатия тестис.

Руптура
Руптурата на тестиса също често причинява болка. При това състояние се наблюдава нарушение на целостта на мембраната, която обвива и защитава тестиса. В резултат на това се появява кръвоизлив в скротума.
Най-често причината за руптурата е механична – травма, битов инцидент, силен удар.
Ако веднага след нараняването се усети болка, то медицинска помощ трябва да се потърси най-късно до 72 часа, тъй като в обратен случай шансовете тестисът да бъде спасен намаляват двойно.

Орхит
Орхитът е заболяване, което се появява като резултат от заушката през пубертета. От него страдат близо една трета от мъжете, които са прекарали заушка или друго инфекциозно заболяване.
Основните симптоми на заболяването, освен болезнеността с променливо поможение, са повишената температура, кръвта в урината, подуването.
Когато заболяването бъде открито на късен етап от развитието си и лечението закъснение, съществува риск от стерилитет при половината от пациентите.


0 Responses So Far: