Sponsor

Бабини зъби - билката, която помага на мъжа


Какво е Трибулус (бабини зъби)?

Това е билка богата на стероидни фито сапонини. Активното вещество Tribulus се извлича от билката Tribulus terrestris, известна и като Бабини зъби и Трибузан. Екстрактът от тази билка стимулира производството на лутенизиращ хормон което влияе пряко върху производството на тестостерон.

Какво е основното му физиологично въздействие на трибулуса?

Екстрактът от тази билка стимулира производството на лутенизиращ хормон което влияе пряко върху производството на тестостерон. Повечето от нас знаят, че повишеното ниво на тестостерона води до повишаване на силата, мускулния растеж, чистото тегло удължава ерекцията и потентността все ефекти, добре дошли за всеки човек. Интересното е, че при жените се увеличава не тестостерона, а естрогена което го прави много добър препарат за повишаване на либидото, лекуване на безплодие и менструални болки.

Растенито Бабини зъби има успокояващо действие върху централната и вегетативната нервна система и местно дразнещо действие, предизвикващо нахлуване на кръв към раздразнените места.
Бабини зъби се прилага и привъзпаление на половите органи у мъжа и жената, оскъдна и нередовна менструация при жените, хронично, невралгия, мигрена, спазми на жлъчните пътища, на стомаха и червата, бронхит, коклюш и др.
Дрогата има диуретично действие и слабо изразен тонизиращ ефект и се употребява при камъни в бъбреците.
Основното действие на Бабини зъби е стимулирането на половата система. Екстрактът от тази билка стимулира производството на лутенизиращ хормон,който от своя страна влияе пряко върху производството на тестостерон. Повишеното ниво на тестостерона води до повишаване на силата, мускулния растеж, удължава ерекцията и потентността. При жените се увеличава естрогена,затова екстракта може да се ползва за повишаване на либидото,лекуване на безплодие и при менструални болки.
Бабини зъби не трябва да се прилага при стомашно-чревни възпаления и възпаления на бъбреците, тъй като силното дразнещо действие може да изостри заболяването и да влоши протичането му.

 

Начин на употреба: 

Прилага се като извлек, получен от 2 чаени лъжички билка, която се накисва в 250 смстудена вода за 1 ден. Изпива се на глътки за 1 - 2 дни.

 

Съставки:
Бабини зъби съдържа стероидни фуростанови и спиростанови сапонини, сапогенина диосгенин, гиогенин и хлорогенин, хектогенин, β-ситостерол, стигмастерол и кампестерол, флавоноидите кемпферол, астрагалин, трибулозид и рутин; алкалоиди от харманов тип, тлъсто масло.

Бабините зъби са типична българска билка. Позната е още с наименованието Трибузан. От нея се произвежда и придобилият широка популярност продукт Трибестан.


Заради антибактериалното и антимикотичното действие Tribulus terestris успешно се прилага при терапия на уринарни проблеми. Билката показва ефект дори при терапия на сериозни инфекции, каквато е гонореята, и отстраняването на камъни в бъбреците и пикочните пътища. Помага и при псориазис.


Ползите на трибузана обаче не спират до тук. Лековитото растение подобрява либидото, както при мъжете, така и при жените. Отразява се благотворно на репродуктивата функция и при двата пола – подобрява качеството на спермата при него и предотвратява образуването на кисти на яйчниците при нея. Билката удължава ерекцията при мъжа и потиска болките при менструация при жената. Използва се като афродизиак и помощно средство при еректилна дисфункция.


Действието на трибузана се дължи на стимулиращия производството на лутеинизиращ хормон ефект, който при мъжете е свързан със синтеза на тестостерон, а при жените с естрогена, два ключови полови, съответни мъжки и женски, хормони.


Бабините зъби тонизират и увеличават масата на мускулите - не случайно билката се предлага във вид на добавка във фитнес центровете и се смята за ефективно природно стероидно средство. Това се дължи на стероидните сапонини, съдържащи се в стеблото, което най-често се използва за терапевтични цели.

Заради свойството да поддържа нивото на кръвна захар, билката помага за поддържането на теглото в норма и изпълнението на всеки режим, целящ редуциране на допълнителни килограми. Чаят предотвратява рязкото спадане на глюкозата в кръвта след хранене, поради което изпитваме слабост непосредствено след него и отново глад малко по-късно. Пиенето на чая няколко пъти на ден предотвратява изпадане в състояние на „вълчи глад“.

Ефектът на отслабване се дължи и на свойството на билката да влияе на нивото на лошия холестерол и триглицеридите в кръвта.


Механизмът на действието на трибузана все още не е изучено. Фармацевти предполагат, че се дължи на съединението протодиосцин, което основно преобладава в билката. То въздейства благоприятно на имунитета, метаболизма, кръвообращението.


1 Responses So Far:

Unknown каза...

Iako super universally