Sponsor

Билки за добро либидо при мъжете


Много често мъжете дължат своето самочувствие не на какво да е, а на тяхната плодовитост и възможността им за репродуктивност. Даже и да не си го признават, много мъже страдат от факта, че понякога не могат да се представят на нужното, според тях, ниво в леглото. Има някои фактори, които не зависят от мъжа и които намаляват броя на сперматозоидите и по този начин и шансовете за оплождане.
Лекарите казват, че за да може една жена да забременее, то мъжката сперма трябва да съдържа най-малко 20 млн. сперматозоиди на всеки милилитър сперма. Всяко намаляване на това количество затруднява шансовете за забременяване, констатират експерти. Преди да прибегнете към такива рисковани, болезнени и не на последно място скъпи, процедури като инвитро метода, би било добре да се обърнете към природата и да изпитате нейните лекове. Има изпитани билки, които биха могли да увеличат количеството сперматозоиди.

Safed Musli или още известно като Chlorophytum Borivilianum – Това е билка, която традиционно се е ползвала в Индия, в аюрведическата медицина. Доказала своите качества, днес билката и нейният екстркат се препоръчват на всички мъже, които имат нужда да повишат ниския брой на сперматозоидите. Препоръчително е билката да се приема два пъти дневно под формата на капсули, като екстракт от корена на растението или във вид на чай и отвара.
Консумацията на Safed Musli стимулира кръвния поток, повишава либидото и тонуса, подобрява функционирането на репродуктивните органи и балансира количеството на хормоналната секреция.

Друг мощен народен метод за повишаване на сперматозоидите е билката Tribulus terresteris. Тя стимулира производството на мъжкия полов хормон, тестостерон и секреция на хормона естроген, като по този начин повишава издръжливостта, влияе на сексуалното поведение и правилното функциониране на репродуктивни органи. Tribulus terresteris също може да се приема под формата на таблетки или чай.


Билката Епимедиум /Epimedium/ или още известна като Разгонен козел, е ценно растение, което може да се ползва при лечението на различни сексуални дисфункции и разстройства при мъжете, а също така и за увеличаването на броя на сперматозоидите. Активната съставка, която всъщност спомага за добрата работа на веществото е икариин, която спомага за увеличаването на количеството на азотен оксид в кръвта, разширявайки кръвоносните съдове и подобрявайки притока на кръв. Нормалният приток на кръв е от изключително значение за функционирането на репродуктивна система и подобряване на нейното функциониране.


Сау Палмето /Saw Palmetto/ се добива от плодовете на палмата Serenoa Repens. Тя е богата на фитостероли и мастни киселини, които са изключително полезни за подобряването на проблеми, свързани с пикочните пътища, репродуктивната система и гениталиите. Успешно се ползва при проблеми с простата, затруднено уриниране и разбира се увеличаване на сперматозидите.
Всички тези билки са и мощен афродизиак и помагат за постигане на бърза и стабилна ерекция.


0 Responses So Far: